Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsaus
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 moten zalm
olie
zwarte peper
zeezout
Mousseline kruidensaus
1 el kruidenazijn
1 el water
150 g boter
3 eidooiers
peper/ zout
1/8 l slagroom
1 el fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon,dille en kervel)
Bereiden
Bestrijk de moten met wat olie en strooi er zwarte peper over.
Rooster de moten onder een hete grill ongeveer 3 min. per kant. Leg ze op voorverwarmde borden en strooi er grof zeezout over.
Breng voor de saus de azijn met het water aan de kook en laat het geheel iets inkoken.
Neem het pannetje van het vuur. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden.
Klop de eidooiers los en schenk ze bij de azijn. Zet dit pannetje in een grote pan met bijna kokend water.
Laat de dooiers - onder voortdurend kloppen met een garde - binden. Schenk er - al roerende - de warme boter bij.
Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.
Roer de tuinkruiden door de saus.
Klop de slagroom halfstijf en spatel dit er luchtig door. Serveer deze saus lauwwarm bij de geroosterde zalmmoten.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Forel verpakt in folie
Pittige mosselen
Kabeljauw met kaas
Spaghetti met zalm en prei-tomatensaus
Gegrilde zeebrasem met knoflook