Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 moten zalm
olie
zwarte peper
zeezout
Mousseline kruidensaus
1 el kruidenazijn
1 el water
150 g boter
3 eidooiers
peper/ zout
1/8 l slagroom
1 el fijngehakte groene kruiden (peterselie, dragon,dille en kervel)

Bereiden



  • Bestrijk de moten met wat olie en strooi er zwarte peper over.

  • Rooster de moten onder een hete grill ongeveer 3 min. per kant. Leg ze op voorverwarmde borden en strooi er grof zeezout over.

  • Breng voor de saus de azijn met het water aan de kook en laat het geheel iets inkoken.

  • Neem het pannetje van het vuur. Smelt de boter, maar laat deze niet bruin worden.

  • Klop de eidooiers los en schenk ze bij de azijn. Zet dit pannetje in een grote pan met bijna kokend water.

  • Laat de dooiers - onder voortdurend kloppen met een garde - binden. Schenk er - al roerende - de warme boter bij.

  • Breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.

  • Roer de tuinkruiden door de saus.

  • Klop de slagroom halfstijf en spatel dit er luchtig door. Serveer deze saus lauwwarm bij de geroosterde zalmmoten.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Scholfilet á la Milanese
    Viskoekjes met koriander
    Gevulde tongfilets met champignonsaus
    sinaasappelsaus
    Indiase visquenelles met curry van kool
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes